Pracownicy HoReCa przebranżawiają się

15.04.2021 Wiedza

Branża HoReCa znacząco ucierpiała w wyniku pandemii. Według danych Głównego Urzędu Statystycznego w 2020 roku w sektorze gastronomii i zakwaterowania utworzono w Polsce 18,8 tys.nowych miejsc pracy, natomiast zlikwidowano 24,1 tys., co oznacza, że zniknęło aż 5,3 tys. etatów. Obecna sytuacja zmusiła pracowników do poszukiwania ofert w zupełnie innych profesjach min. w logistyce i handlu.

Pomimo mało optymistycznych prognoz wierzymy, że przedstawiciele hotelarstwa i pokrewnych gałęzi gospodarki wyjdą z kryzysu obronną ręką.

Więcej informacji znajdziecie na Horeca Business Club

https://www.horecabc.pl/pracownicy-horeca-przebranzawiaja-sie/

Partnerzy

beznazwy-1.jpg
unnamed_1.jpg   unnamed-1.jpg   wupkatowice-1.jpg  

Ta strona używa cookies
Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia prawidłowego działania strony oraz prawidłowego działania wtyczek społecznościowych (Facebook), a ponadto w celu umożliwienia działania narzędzi analitycznych (Matomo). Jeżeli wyrażają Państwo zgodę na wszystkie wykorzystywanie plików cookies, prosimy o kliknięcie w przycisk „Akceptuję wszystkie”. Jeżeli chcieliby Państwo zmodyfikować działanie plików cookies, prosimy wybranie, na które pliki cookies wyrażają Państwo zgodę przez zaznaczenie odpowiedniego pola poniżej. Ponadto w razie problemów instrukcje zmiany ustawień dla najpopularniejszych przeglądarek oraz szczegółowe informacje na temat działania plików cookies znajdą Państwo w naszej Polityce Prywatności  
(w części pod nazwą „Pliki cookies”).”

Zapisano
Zapisano